
Tütün sektörünün karanlık gerçeği: Çocuk işçiler
Konfor alanımızın dışına çıkmadığımız sürece yiyip içtiğimiz veya bize keyif veren şeylerin arkasında nasıl bir düzen olduğunun farkına varmayız. Bir ürün nasıl olmuştur da elimizdeki bardağa, tabağa veya tuttuğumuz sigara kağıdının içine girmiştir; hiç sorgulamayız, niye sorgulayalım ki! Ama biz birçok şeye karşı çıkarız; “Hak, hukuk, adalet” deriz ama yaşanan herhangi bir hak ihlaline karşı…
Prof. Dr. Yılmaz Arı: “Manyas Gölü’ndeki ekosistemin bozulma nedeni, sanayi üretimine öncelik verilmesi ve çevresel kaygıların geri plana itilmesiydi”
Bandırma’da tanıştığımız Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Arı’yla; dünden bugüne Manyas Gölü Kuşcenneti Milli Parkı’nın ekolojik önemi, 1980’lerden bu yana geri dönüşü olmayacak şekilde nasıl kirletildiği ve bu hasarın yöre insanına yansımaları üzerine konuştuk. 1993’ten beri sahada olan ve Manyas çevresinin korunması için çalışan Arı, milli parkla ilgili güncel bir…
Şef Alaaddin Kılıç: “Biz insanlar toprağı çok yorduk”
Akademiden mutfağa birbirinden değerli konuşmacıların katkılarıyla zihin açtığı, bakış açımızı genişlettiği ve gastronominin şeklen değil, içerik açısından bütüncül olarak ele alındığı 1. Mezopotamya Gastronomi Zirvesi geride kaldı. Konuklara Mezopotamya lezzetlerini itinayla hazırlayan ekibin başında, 42 yıl önce girdiği mutfaktan çıkamayan Alaaddin Kılıç vardı. Kendisi “atıksız mutfak” ve bölge gastronomisinin gelişmesi üzerine çalışan, Diyarbakır genelinde de…
Yeni içerik doğrudan gelen kutunuza iletilsin.